Z wykształcenia Prawnik, z zamiłowania Artystka Cukiernik - zachwyca oczy i podniebienia rodziny i znajomych.







Biszkopt z porzeczkami, galaretką i bitą śmietaną


Czerwone porzeczki, mimo, że bardzo kwaśne, idealnie nadają się do deserów. Dzisiaj typowo letni przysmak na zimno. Delikatny biszkopt, porzeczki polane galaretką i puchata pianka z bitej śmietany. Deser w sam raz na upalne dni :)
 
Składniki:
  • biszkopt wykonać z przepisu: Biszkopt (najlepiej na dużą prostokątną blaszkę)
  • poncz: woda przegotowana zimna + sok z cytryny - ok. 5-6 łyżek
  • 2 galaretki (dałam wiśniową i truskawkową)
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • 650 g porzeczek czerwonych
  • 500 ml śmietany kremówki
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżeczki żelatyny + wrząca woda do jej rozpuszczenia.......czytaj dalej TUTAJ